Profile

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 22/06/1968.
Σε ηλικία µόλις 6 χρονών ξεκινάει η ενασχόληση µου µε τον αθλητισµό. Το 1979 η οικογένειά µου µετακοµίζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και από τότε έως και το 1986 ασχολούµαι µε επιτυχία µε τα αθλήµατα της κολύµβησης, της αντισφαίρισης (tennis), της καλαθοσφαίρισης (basket) αλλά και του σκάκι.
Αθλητικές διακρίσεις

Tennis: 1982 ,3ος παγκρήτιος πρωταθλητής στην κατηγορία juniors έως και 14 χρονών στο tennis και στην 16αδα του πανελληνίου πρωταθλήµατος. Το 1989 συµµετέχω µε τη φοιτητική οµάδα του πανεπιστηµίου Θράκης στο πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθληµα tennis και καταλαµβάνω στα διπλά τη 2η θέση µε συµπαίκτη τον Τηλέµαχο Σούλτη.
Κολύµβηση: 1978, 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθληµα κολύµβησης παίδων στο στυλ του προσθίου, 1980, 2ος Παγκρήτιος πρωταθλητής στα 100m πρόσθιο στην κατηγορία παίδων.
Σκάκι: Παγκρήτιος πρωταθλητής σκάκι στην κατηγορία εφήβων από το 1982 έως και το 1988. Επίσης το 1984 και 1986 κατακτώ την 1η Πανελλήνια θέση σε συλλογικό επίπεδο συµµετέχοντας µε την οµάδα σκάκι του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. στην 1η εφηβική σκακιέρα µε ποσοστό 87%. Το 1986 κατακτώ την 3η πανελλήνια θέση στην κατηγορία νέων στο σκάκι, καλούµαι στην εθνική οµάδα και µου απονέµεται ο τίτλος του Οµοσπονδιακού Μαιτρ.
Μπάσκετ: Παγκρήτιος πρωταθλητής και 4ος πανελλήνιος πρωταθλητής συµµετέχοντας στην οµάδα καλαθοσφαίρισης του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. το 1984 στην κατηγορία παίδων. Το 1988 συµµετέχοντας στην οµάδα basket του «ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Κοµοτηνής, αναδεικνύοµαι 1ος σκόρερ του Ανατολικού Οµίλου Μακεδονίας-Θράκης µε Μ.Ο. 34 πόντους. Συµµετέχω στην οµάδα basket της 126
Σµηναρχίας Μάχης ως βασικός playmaker η οποία κατακτά την 2η θέση στο πρωτάθληµα Ενόπλων το 1996.
1986: Bραβεύοµαι από την εφηµερίδα «TA SPOR» ως κορυφαίος Κρητικός αθλητής της χρονιάς.

Σπουδές

Το 1986 δίνω πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγοµαι στο Tµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού (ΤΕΦΑΑ) του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης στην Κοµοτηνή. Το 1990 αποφοιτώ αριστούχος από το ΤΕΦΑΑ Κοµοτηνής στις ειδικότητες αντισφαίρισης (tennis) και κολύµβησης και επίσης η διπλωµατική µου εργασία µε θέµα η «Ψυχολογία στο Tennis» γίνεται επίσηµο σύγγραµµα της βιβλιοθήκης της σχολής του ΤΕΦΑΑ Κοµοτηνής.
Το Σεπτέµβριο του 1990 µεταβαίνω στο Sheffield University στην Αγγλία, όπου κάνω και τις µεταπτυχιακές µου σπουδές αποφοιτώντας µε Master Science στο Sports Marketing τον Οκτώβριο του 1991.
Τον Ιούλιο του 2004 µεταβαίνω στην Αµερική και συγκεκριµένα στην Φλώριντα στην διάσηµη ακαδηµία του Pat Etcheberry εξειδικευµένη για γυµναστές που ασχολούνται µε το τένις από την οποία και αποφοιτώ µετά από 3 µήνες εξαντλητικής προσπάθειας, σπουδάζοντας δίπλα σε πολύ µεγάλα ονόµατα όπως ο Jim Courier και η Justine Henan.
Τον Μάρτιο του 2017 παίρνω το δίπλωμα του International Coach Level C και το 1ο Δίπλωμα Mental Coach από την GPTCA by ATP. (http://www.gptcatennis.org/dimitrios-kanavarakis)
Οι συµµετοχές µου επίσης σε διάφορα σεµινάρια ξεκινούν από το 1987 έως και σήµερα µε
αποκορύφωµα τη συµµετοχή µου στο παγκόσµιο συνέδριο Personal Trainers τον Οκτώβριο του 1998 στη Ζυρίχη της Ελβετίας .

Επαγγελµατική σταδιοδροµία

Η επαγγελµατική µου εµπειρία ξεκινάει το Οκτώβριο του 1991 όπου και αναλαµβάνω
προπονητής στο τµήµα αντισφαίρισης του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. έως και το 1993 όπου
συµβάλλω στην άνοδο της οµάδας στην 2η Εθνική κατηγορία, αλλά και στην κατάκτηση της 3ης πανελλήνιας θέσης του αθλητή Ζαχαρόπουλου Νάσου στην κατηγορία εφήβων έως και 14 χρονών.
Το 1993 έως και το 1995 και από το 1997 έως και το 2001 ανοίγω την δική µου ακαδηµία tennis και fitness µε την επωνυµία «High Tech Tennis & Fitness Academy» στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της GRECOTEL Κρήτης, περίοδοι στην οποία φοίτησαν στην ακαδηµία πάνω από 4500 άτοµα!
Tον Μάιο του 1995 παρουσιάζοµαι στη Ελληνική Πολεµική Αεροπορία όπου και υπηρετώ την στρατιωτική µου θητεία µε τον βαθµό του Έφεδρου Σµηνία µε ειδικότητα στα αλεξίπτωτα, ενώ παράλληλα για ένα διάστηµα αναλαµβάνω και βοηθός προπονητή στο Βριλλήσια tennis CAMP στο πλευρό του Φώτη Βαζαίου.
Το 1997 ανοίγω στο Ηράκλειο Κρήτης το γυµναστήριο «ΚΙΝΗΣΗ», γίνοµαι επίσηµο µέλος της NABBA HELLAS και ξεκινάω παράλληλα και τις υπόλοιπες δραστηριότητές µου ιδρύοντας την ατοµική του επιχείρηση µε την επωνυµία «D.K. Pr. Enterprises», η οποία ειδικεύετε στο Personal Training, στο χονδρικό εµπόριο συµπληρωµάτων διατροφής αλλά και στην οργάνωση και παρουσίαση αθλητικών εκδηλώσεων και σεµιναρίων ενώ συγχρόνως αρθρογραφώ στην µεγαλύτερη εφηµερίδα της Κρήτης την «ΠΑΤΡΙΣ» µε τίτλο «Ζωή & Κίνηση = Υγεία».
Από το 1997 έως και το 2002 αναλαµβάνω να προπονώ στο γυµναστήριο µου, την ποδοσφαιρική Ερασιτεχνική οµάδα του Ο.Φ.Η, την οµάδα Νέων του Ο.Φ.Η καθώς και την ποδοσφαιρική οµάδα της Π.Α.Ε. Εργοτέλη . Επίσης τις ίδιες χρονιές είµαι και Personal Trainer, του πολύ γνωστού πλέον σε όλους Έλληνα ποδοσφαιριστή, Γ. Σαµαρά
Οι επιτυχίες του γυµναστηρίου διαδέχονται η µία την άλλη µε αποκορύφωµα την κατάκτηση της 1ης παγκόσµιας θέσης από τον αθλητή µου Φαρσάρη Δηµήτρη στην κατηγορία fitness το 2002 .
Το 1998 διδάσκω ως καθηγητής φυσικής αγωγής στο λύκειο «ΚΟΡΑΗΣ» και το 2001 στα ΤΕΕ νοσηλευτικής του Πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου «Βενιζελείου» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το 2000 ξεκινάω την διοργάνωση του πανελλήνιου Grand Prix Mr KRHTH το οποίο έως και σήµερα για 19 συνεχόµενες χρονιές θεωρείται ο καλύτερος αγώνας σωµατικής διάπλασης και fitness που γίνεται στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων του από το Μάρτιο του 2000 έως και το Μάϊο του 2001 διατηρώ στον ραδιοφωνικό σταθµό «ΣΠΟΡ FM» Ηρακλείου Κρήτης την πολύ πετυχηµένη εκποµπή αθλητικού επιστηµονικού περιεχοµένου µε τίτλο «ΖΩΗ & ΚΙΝΗΣΗ».
Το 2002 γίνοµαι Αντιπρόεδρος της ΝΑΒΒΑ ΗΕLLAS διοργανώνω µε επιτυχία όλες τις
εκδηλώσεις της ΝΑΒΒΑ στην Ελλάδα αλλά και τα παγκόσµια πρωταθλήµατα του 2002 και 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης κατασκευάζω και επιµελούµαι το site της NABBA-HELLAS το οποίο και βραβεύετε ως το καλύτερο site στην Ευρώπη στο χώρο του αγωνιστικού Fitness το 2003.
Τον Αύγουστο του 2002 αναλαµβάνω το τµήµα του Fitness ως καθηγητής φυσικής αγωγής του κέντρου αισθητικής «Cosmedical center» , τον Σεπτέµβρη του 2003 έως και τον Ιούλιο του 2004  αναλαµβάνω διευθυντής του κέντρου αισθητικής «ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ» ενώ παράλληλα το Μάρτιο του 2003 αναλαµβάνω υπεύθυνος Marketing του γυµναστηρίου «ΑΘΛΗΣΗ» στο Ρέθυµνο ξεκινώντας επίσηµα και την καριέρα µου ως επιστηµονικός σύµβουλος στο χώρο του Αθλητικού Marketing και Management.
Το 2003 αναδεικνύοµαι καλύτερος κριτής στο παγκόσµιο πρωτάθληµα στη Σεβίλλη της
Ισπανίας και έκτοτε αναλαµβάνω επίσηµα πλέον τη θέση του κεντρικού κριτή σε όλες τις εκδηλώσεις της ΝΑΒΒΑ INTERNATIONAL.
Τον Σεπτέµβριο του 2004 η «D.K. Pr. Enterprises» µετονοµάζεται σε “Βestbodies Personal Training Team’’ και µια καινούργια σελίδα στη καριέρα µου ξεκινάει.
Τον Οκτώβριο του 2004 αναλαµβάνω την εκγύµναση της αγωνιστικής οµάδας tennis του »Ηράκλειο» Ο.Α.Α. µε µεγάλη επιτυχία και µε αποκορύφωµα την κατάκτηση της 1ης θέσης στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Νήσων αλλά και την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά ΕΤΑ 3 στην κατηγορία κάτω των 16 χρονών από τον αθλητή µου Μαρκαντωνάκη Αντώνη no53  Tennis Europe.
Τον Οκτώβριο του 2005 διετέλεσα καθηγητής φυσικής αγωγής στο Ζ΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήµου Ηρακλείου για 18 µήνες και προπονητής tennis στον Ο.Α.Α. «Ηράκλειο» στα τµήµατα υποδοµής.
Το 2005 και 2006 και ενώ οι επιτυχίες των αθλητών µου στο tennis συνεχίζονται αποφασίζω την δηµιουργία και παραγωγή ενός µοναδικού cd-rom αφιερωµένο στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης για τους αθλητές του tennis.
Toν Απρίλιο του 2007 παρουσιάζω επίσηµα το cd-rom σε πανελλήνιο επίπεδο στο Πανελλαδικό πρωτάθληµα που διεξάγετε στο Ηράκλειο µε απρόσµενη αποδοχή και επιτυχία η οποία µε αναγκάζει να µετακοµίσω Αθήνα µετά από πολλές προτάσεις που είχα και έτσι αναλαµβάνω την προσωπική προπόνηση κορυφαίων εφήβων αθλητριών και αθλητών ενώ παράλληλα έως και τον Μάρτιο του 2009 εργάζοµαι ως προπονητής tennis αλλά και γυµναστής στο »SMASH» Tennis Club στα Μελίσσια . Οι αθλητές που προπονώ σηµειώνουν επιτυχίες πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες σε συνδυασµό µε την συµµετοχή µου στο περιοδικό »TENNIS SOCIETY» ως υπεύθυνος της στήλης για την φυσική κατάσταση του tennis βρίσκουν ανταπόκριση, µε αποτέλεσµα αρκετοί καλοί αθλητές και αθλήτριες µαζί µε τους προπονητές τους από πολλούς συλλόγους να βρίσκονται έως και σήµερα σε συνεργασία µαζί µου.
Η µεγαλύτερη όµως αναγνώριση της δουλειάς µου έγινε από την Ε.Φ.Ο.Α η οποία τον Μάιο του 2008 µε επέλεξε ως γυµναστή της εθνικής µας οµάδας ανδρών στο Davis Cup αλλά και των επίλεκτων juniors ( αγόρια & κορίτσια ) στις εφηβικές εθνικές µας οµάδες, καθώς επίσης από τον Ιανουάριο του 2009 µου ανέθεσε την εκγύµναση της πρωταθλήτριας µας Γερασίµου Άννας η οποία έφτασε την περίοδο αυτή και στην υψηλότερη θέση της (200) στην παγκόσµια κατάταξη.
Από τον Απρίλιο του 2009 έως και σήµερα είµαι προπονητής tennis και γυµναστής στην Kalovelonis Tennis Academy, προπονώντας καθηµερινά δεκάδες παιδία µεταξύ των οποίων και ο Μάρκος Καλοβελώνης ATP High Ranking Singles νο 445 και Doubles 290 (www.kalovelonis.gr).
Από τον Μάρτιο του 2012 επίσης, συνεργάζομαι και αρθρογραφώ για την μεγαλύτερη Ελληνική ιστοσελίδα για το τένις, το TennisNews.gr στην στήλη μου »Power Fitness 4tennis».
Τον Μάρτιο του 2017 στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την GPTCA στην Αθήνα ήμουν εισηγητής όσον αφορά το fitness για το άθλημα του tennis για τους υποψήφιους coaches στο Level B ενώ παράλληλα στο ίδιο σεμινάριο απέκτησα το Level C καθώς και το Μental Coach Level 1.
Είµαι µέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυµναστών, µιλάω και γράφω Αγγλικά (100%) όπως επίσης έχω πολύ καλή γνώση σχεδόν σε όλα τα βασικά προγράµµατα των Η.Υ.
Είµαι το πρώτο παιδί του Κώστα (πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης ) και της Ορσαλίας Καναβαράκη (πρώην προϊστάµενη στο ΙΚΑ Καµινίων Ηρακλείου), έχω µια αδερφή την Γιάννα (πρώην αεροσυνοδός στην Ολυµπιακή), και έναν αδερφό το Κωστή (επιθεωρητής αεροναυπηγός στην Etihad Airways), όπως επίσης έχω δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο 20 χρονών και την Ειρήνη –Ραφαέλα 10 ετών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s