Φίλες και φίλοι καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την θερμή ανταπόκριση σας στην προσπάθεια που κάνω, για όσο το δυνατόν σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, θέλοντας να σας ανακοινώσω ότι πολύ σύντομα αυτή η προσπάθεια θα γίνει ακόμα πιο άμεση και προσιτή σε όλους, μέσα από ένα μοναδικό project, ειδικά σχεδιασμένο για όλους εσάς που αγαπάτε το άθλημα του τένις και θέλετε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας !
Η σημερινή μου επιλογή, διαβάζοντας μόνο την επικεφαλίδα του άρθρου, θα υποθέσετε ότι είναι κάτι πολύ γνωστό και τετριμμένο, μιας και όλοι σας λιγότερο ή περισσότερο έχετε θαυμάσει το forehand του Roger!
Το θέμα μας όμως σήμερα και ο προβληματισμός μου δεν είναι το »πόσο ωραία το κάνει» αλλά το »πως το κάνει»!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το »κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο»?
Οκ, ο τύπος είναι μεγάλο ταλέντο, έχει απίστευτη ευχέρεια στο χέρι, φανταστικό footwork, τρομερό συντονισμό στην κίνηση του, πλαστικότητα, ευκινησία, εκρηκτικότητα και πολλά ακόμα στοιχεία που τον βοηθάνε έτσι ώστε να εκτελεί άψογα κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες!
Θέλω όμως να σας καθοδηγήσω να δείτε το video αυτό με ένα »άλλο μάτι»!
Το »αναλυτικό μάτι» ! Να εστιάσετε σε όλα αυτά που θα σας αναφέρω πιο κάτω και είναι όλα εκείνα που το »κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο».
Πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε, να έχετε κριτική σκέψη και μέσω αυτής και συγκρίνοντας με τα δικά σας χτυπήματα να βελτιώνετε τα λάθη σας !
Θέλω λοιπόν, να δώσετε βάση στα παρακάτω tips τα οποία αναφέρω με τυχαία σειρά, χωρίς να γίνομαι υπερ-αναλυτικός κάτι το οποίο θέλω να κάνετε εσείς.
1. Δεν έχει ένα συγκεκριμένο τελείωμα αλλά το προσαρμόζει ανάλογα με την θέση που έχει πάρει πίσω από τη μπάλα αλλά και με το που θέλει να την τοποθετήσει.(Δεν κάνει μόνο ο Rafa Reverse-forehand!)
2.Σε πάρα πολλές μπάλες όχι απλά πηδάει, αλλά κυριολεκτικά απογειώνετε από το έδαφος.
3.Τρέχει προς τη μπάλα χωρίς να έχει ανοίξει αλλά με την ρακέτα στο πλάι, κρατώντας την και με το αριστερό χέρι.
4.Όταν είναι σε εύκολη σχετικά θέση περνάει πάντα το δεξί του πόδι μπροστά με έντονη περιστροφή.
5.Όταν τον »κλείνει» η μπάλα και ενώ μετακινείτε προς τα πίσω ανοίγει ξαφνικά την θέση σηκώνοντας το αριστερό γόνατο και έτσι δίνει χώρο για να γίνει το χτύπημα.
6.Σχεδόν μετά από κάθε χτύπημα μένει σε μια μεγάλη και σταθερή βάση όσο πιο πολύ ώρα μπορεί λυγισμένος.
7.Μπλοκάρει τέλεια τους γοφούς του αλλά και τους ώμους του, αφήνοντας πρώτα το χέρι του να πάει προς τη μπάλα αποτρέποντας έτσι κάθε περιττή ροπή να τον οδηγήσει σε λάθος.
8.Στο inside-out πατάει τελευταίο το αριστερό πόδι και προσγειώνετε πάντα επίσης με το αριστερό, για να αποτρέψει την ταχύτητα (λόγω της μετακίνησης προς τα αριστερά) να τον οδηγήσει εκτός ισορροπίας.
9.Στο approach ενώ πηδάει δεν περιστρέφετε καθόλου, ενώ ταυτόχρονα τινάζει μακριά και προς τα πίσω το δεξί του πόδι.
10.Το κεφάλι του είναι το τελευταίο που περιστρέφετε το οποίο είναι και σήμα κατατεθέν του, μιας και αποτελεί μετά την μέση μας που είναι ο κύριος »πυρήνας», τον δεύτερο και πιο βασικό »πυρήνα» ισορροπίας του ανθρώπινου σώματος και ο οποίος καθορίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια στις λεπτές κινήσεις, όπως ακριβώς κάνουν και οι χορευτές στο μπαλέτο, που ενώ περιστρέφονται, το κεφάλι τους ακολουθεί με μικρή διαφορά φάσης την περιστροφή.
Πόσα από αυτά τα tips έχετε ακούσει να σας δίνουν κατά την διάρκεια ενός μαθήματος?
Roger σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κανείς αλλά σωστό τένις μπορούμε να παίξουμε όλοι μας!
Απολαύστε τον στο link που ακολουθεί..
http://www.youtube.com/watch?v=BOKptwpu–0